На експортному ринку падає ціна української пшениці — G.R. Agro

9 лютого 2022 2576 0
На експортному ринку падає ціна української пшениці — G.R. Agro

Експортні ціни на продовольчу пшеницю знизились, у порівнянні з попереднім тижнем. Про це повідомили аналітики G.R. Agro, пише Kurkul.com.

Зниження відбулось через те, що українські експортери з малих портів (Бердянськ та Маріуполь) стимулювали продажі пшениці на базисі FOB на випадок погіршення ситуації між Україною та Росією.

«Так, на 8 лютого ціни попиту на українську пшеницю 2 та 3 класу CPT глибоководні порти у доларовому еквіваленті зменшилась на $10 проти минулої п’ятниці — $288/т та $286/т. У гривневому еквіваленті зниження відбулось на 350 грн/т на пшеницю 2 класу CPT глибоководні порти», — розповіли аналітики.

Нагадаємо, від початку сезону та станом на 7 лютого Україна експортувала 17,2 млн т пшениці (+4,1 млн т у порівнянні з минулим роком), що становить 71% від прогнозу WASDE.

«Якщо в п’ятницю котирування пшениці на CBOT знижувались на фоні послаблення побоювань щодо зазначеного вище конфлікту та об’ємного експорту з Причорномор’я, то у вівторок ціни у Чикаго пішли вгору через занепокоєння операторів щодо посушливих умов у пшеничному поясі США», — розповіли в G.R. Agro. 

За прогнозами, велика кількість пропозиції та неактивний попит зі сторони імпортерів може тиснути на ціни.

Читайте також: Названо найпопулярніші вітчизняні гібриди кукурудзи серед фермерів

На експортному ринку фуражної пшениці також спостерігається знижувальна тенденція цін попиту CPT глибоководні порти на фоні цінотворення на сусідніх ринках.

«Подальше ціноутворення буде залежати від сусідніх ринків та рівня попиту», — підсумували аналітики.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus