Соняшник та ріпак подешевшав — огляд цін за 9 лютого від Zernotorg.ua

9 лютого 2022 5576 0
Соняшник та ріпак подешевшав — огляд цін за 9 лютого від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта              

Станом на 9 лютого в українських портах ціна пшениці фуражної та 2 класу залишилась на попередньому рівні.

Натомість кукурудза в Миколаївському порту подешевшала на 40 грн/т, а в портах Одещини її вартість навпаки дещо зросла на 25 грн/т до 8 525 грн/т.

Щодо вартості олійних в портах Одеської обл., то соняшник подешевшав на 50 грн/т до позначки 20 550 грн/т, а ріпак — на 150 грн/т до 19 500 грн/т.

Вартість сої в Миколаївському порту встановилась на рівні 17 850 грн/т, що на 50 грн/т дорожче вчорашньої ціни.

Як розповів аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко, ціни на зернові в кінці січня на початку лютого відправляються в корекцію, яка триває до квітня. На зниження ціни впливають традиційні фундаментальні фактори, які присутні на ринку кожен рік.

Читайте також: Експорт зерна перевищив 39 млн тонн

Ціни на зернові та олійні

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus