Ціни на зернові та олійні — огляд за 11 лютого від Zernotorg.ua

11 лютого 2022 13201 0
Ціни на зернові та олійні — огляд за 11 лютого від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта              

Станом на 11 лютого на ринку зернових дещо знизилась вартість пшениці продовольчої та ячменю в Одеських портах, а пшениці фуражної та кукурудзи — в Миколаївському порту. Проте таке зниження суттєво не вплинуло на зміни вартості.

Ціни на соняшник та ріпак, після вчорашнього різкого падіння, зросли. Так, на сьогодні, в портах Одеської обл. вартість соняшнику становить 20 500 грн/т, а ріпаку — 19 550 грн/т.

Вартість сої в Миколаївському порту зросла на 300 грн/т до 18 150 грн/т.

Як розповів аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко, ціни на зернові в кінці січня на початку лютого відправляються в корекцію, яка триває до квітня. На зниження ціни впливають традиційні фундаментальні фактори, які присутні на ринку кожен рік.

Читайте також: Німеччина четвертий рік поспіль залишається лідером серед імпортерів українських олійних

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus