На виноградниках активно поширюються хвороби та шкідники

11 лютого 2022 186 0
Виноград
Виноград

Поточні погодні умови зимового періоду з відсутністю морозів -20˚С були сприятливими для перезимівлі шкідників та збудників хвороб, тому інфекційний запас на виноградних насадженнях, продовжує залишатися  на високому рівні. Про це повідомляє ННЦ«Інститут виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова» НААН України на Facebook-сторінці

За результатами обстежень виявлено заселення лялечками гронової листокрутки в середньому 23,5% кущів. Також зафіксовано значний зимуючий запас кліщів, переважно чотириногих: зудня, брунькового та листового. На кущах наявний достатній інфекційний запас чорної плямистості, уражені практично всі виноградні насадження зі ступенем розвитку 11–25% поверхні однолітньої лози. 

«Інфекційний запас оїдіуму в уражених бруньках достатньо високий, тому у поточному році при переважанні теплої сухої погоди із короткочасними опадами в літній період, оїдіум може набути інтенсивного розвитку», — розповіли фахівці. 

Тому, за умов подальшої доброї перезимівлі, важливим є суворе дотримання системи захисту насаджень протягом всього періоду вегетації та приділення особливої уваги весняним обробкам і агротехнічним заходам, що значно зменшить їх шкідливість надалі.

Читайте також: Фермери розповіли, як на одній ділянці можна вирощувати непоєднувані культури

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus