На Вінниччині близько 70% регіонального експорту займає сільгосппродукція

18 лютого 2022 507 0
Зерно пшениці
Kurkul.comЗерно пшениці

Близько 70% експорту Вінниччини займає продукція аграрної та харчової галузей, що приносить області і Україні значні прибутки. Про це розповів голова Вінницької ОДА Сергій Борзов під час зустрічі представників бізнесу Вінниччини та Української асоціації бізнесу та торгівлі(UBTA).

Зі слів очільника області, завдяки показникам експорту в області реалізовано 89 інвестиційних проєктів загальною вартістю майже 2,6 млрд грн та створено 960 нових робочих місць. 

«Сьогодні український локальний бізнес є дуже важливим для того, аби Україна продовжувала свій розвиток та здобувала нові позиції на міжнародній арені. Особливо важливо це зараз, у такі турбулентні часи. Стабільний подальший розвиток нашої економіки неможливий без синергії та співпраці», — наголосив голова правління UBTA Дмитро Лось.

На його думку, український шлях до подальшої експансії до Європи є доволі багаторівневою задачею. Тому дуже важливим є розуміння інструментів для розширення ринків збуту українських виробників, до яких входять міжнародні торговельні місії, залучення іноземних партнерів до роботи, відпрацювання експортно-імпортних запитів. 

«Для українського бізнесу дуже важливо активно використовувати участь в міжнародних виставках та ярмарках, а також публічних ділових заходах для системного просування впізнаваності власної репутації та брендів продукції. Найбільш ефективним шляхом є об’єднання зусиль в рамках бізнес-асоціацій. UBTA готова сприяти у цьому», — підкреслив Директор європейського офісу UBTA Назар Бобицький.

Нагадаємо, UBTA бере активну участь в зеленій трансформації бізнесу. До того ж в організації розробили Дорожню карту Трансформації продовольчих систем України з урахуванням зміни клімату.

Читайте також: Експорт зерна українськими портами досяг рекорду

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus