Аграрний комітет підтримав роздержавлення галузі

22 червня 2015 51 0
Аграрний комітет підтримав роздержавлення галузі
Gazeta.lviv.uaАграрний комітет підтримав роздержавлення галузі

Перебування у державній власності сотень державних підприємств є правовим нонсенсом, який стримує розвиток аграрної галузі і потребує термінового скасування. Таку думку під час спільної наради робочих груп щодо підготовки аграрних державних компаній до приватизації висловили члени Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, пише Мінагропрод.

«За кількістю активів Мінагрополітики України могло б увійти до 10-ки найпотужніших агрохолдингів світу. Це надбання з минулого, з яким потрібно терміново попрощатися, і чим швидше — тим краще. Це зніме з плечей бюджету покриття шалених збитків і принесе користь усій державі», — зазначив голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Леонід Козаченко.

У повідомленні зазначається, що аграрний комітет підтримує Мінагрополітики на шляху роздержавлення галузі та закликає прискорити підготовку цього процесу.

Леонід Козаченко додав, що у керівництві держави сьогодні немає жодної особи, яка була б проти цього.

«Першим практичним кроком має стати складання повного переліку всіх ДП галузі, які мають в обробітку землю. Це допоможе визначити найоптимальніші механізми роздержавлення кожного з них», — підкреслив голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Аркадій Корнацький.

Також додав, що Мінагропрод налаштоване на те, щоб провести приватизацію на користь людям. Зі свого боку Верховна Рада має не просто скоротити перелік державних компаній, а прийняти законодавчий акт, який допоміг би людям зберегти підприємства в якості цілісних земельно-майнових комплексів і стати отримувачами дивідендів як співвласники підприємств, а не просто орендну плату.

Виконано за допомогою Disqus