В УЗА розповіли наскільки бойові дії заважають старту посівної

15 березня 2022 139 0
В УЗА розповіли наскільки бойові дії заважають старту посівної
Depositphotos

Бойові дії здебільшого зосереджені на дорогах, у поля техніка заходить рідко. Тому у багатьох регіонах, які межують із зоною бойових дій, технічно можуть здійснювати посівні роботи. Про це розповів президент Української зернової асоціації Микола Горбачов, інформує НВ Бізнес.

«В Україні ще взимку посіяно пшеницю на площі близько 6,5 млн га. Ми очікуємо на врожай 28−30 млн т проти 33 млн т минулого року. Точні прогнози зараз складно робити, оскільки багато залежить від погодних факторів цієї весни — чи в Україні будуть дощі, чи ні. Можу сказати, що більша частина пшениці удобрена. Як правило, час до 1 квітня виробники використовують для ремонту техніки. І лише потім виїжджають на поля», — розповів представник УЗА. 

Також, з його слів, до весняної посівної вже можна приступати у південних областях. Але зараз бойові дії йдуть у Херсонській обл. та на півдні Запорізької. А в північній та центральній Україні для посівної ще не настав час. 

«Наприклад, у Київській обл. на полях ще лежить сніг та сіяти рано. За нашою інформацією, сільськогосподарські підприємства забезпечені посівним матеріалом на 80%, всі мають добрива», — підсумував експерт. 

Читайте також: В українських аграріїв найбільша проблема з нестачею пального — Лещенко

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus