Аграріям Львівщини для посівної бракує насіння кукурудзи та соняшника

22 березня 2022 106 0
Аграріям Львівщини для посівної бракує насіння кукурудзи та соняшника
Kurkul.com

На Львівщині для посівної бракує насіння соняшника, кукурудзи та овочевих культур через неможливість постачання із Центру та Сходу України. Про це написав начальник Львівської ОВА Максим Козицький у Facebook.

«Ми накопичили значний матеріальний запас для проведення робіт. Бракує в основному насіння кукурудзи, соняшника, овочевих культур. Раніше його постачали спеціалізовані насіннєві господарства з центральної та східної території України, частину ми імпортували зі США, країн Європи. Зараз логістика ускладнена», — йдеться в повідомленні.

За словами Максима Козицького, нічні заморозки ще не дозволяють розпочати посів ярих культур, тому є більше часу для підготовки.

Також він наголосив, що в області недостатньо засобів захисту рослин, міндобрив, дизпалива. І закликав агровиробників регіону повідомляти про нестачу сировини, засобів захисту рослин тощо у Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА. На основі цих даних Мінагрополітики зможе розподілити наявні в державі ресурси і сформулювати чіткий запит до міжнародних партнерів, які готові допомогти.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus