Хлібороби Одещини вже засіяли понад 30 тисяч га ярими зерновими

22 березня 2022 81 0
Хлібороби Одещини вже засіяли понад 30 тисяч га ярими зерновими
Kurkul.com

Аграрії Одеської обл. станом на 22 березня засіяли ярими культурами понад 30 тис. га із 750 тис. запланованих. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«Хлібороби Одещини розпочали в другій половині березня сівбу ярових зернових, передусім ячменю та гороху. За даними облдержадміністрації, сільгоспвиробники Одеської області забезпечені насінням на майже на 80%, гірше з засобами захисту рослин та пальним — відповідно на 62% і 46%. Збираємо і передаємо заявки від сільгоспвиробників до Міненергетики щодо забезпечення їх доступним дизпальним для посівної кампанії», — розповіла директорка департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА Алла Стоянова.

За її словами, в складній ситуації опинились ті аграрії, які замовили торік насіння зернових у закордонних постачальників: замовлення проплачені, але насіння сільгоспвиробникам області не надійшло через проблеми із логістикою. 

Директорка департаменту аграрної політики додала, що аграрії Одещини розраховують на добрий цьогорічний урожай озимих зернових, якими восени засіяли 983 тис. га і вже провели на майже 80% угідь весняне підживлення рослин.

Також вона нагадала, що торік хлібороби Одещини зібрали рекордний урожай зернових — 5,2 млн т.

Нагадаємо, Продовольча та сільськогосподарська організація ФАО (ООН) розпочинає гуманітарну програму підтримки швидкого реагування на потреби домогосподарств і невеликих сільськогосподарських виробників, які займаються плодоовочівництвом та тваринництвом. Повідомляє пресслужба ФАО.

Області, які будуть підтримані першочергово: Донецька, Луганська, Київська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Одеська, Запорізька, Дніпропетровська, Сумська та Житомирська.

В залежності від потреб і стану господарств, ФАО надасть фермерам засоби виробництва (насіння, добрива, ЗЗР) безкоштовно. 

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus