Україна може залишитись без вітчизняних азотних добрив — аналітики

23 березня 2022 107 0
Добрива
DepositphotosДобрива

В Україні більшість підприємств з виробництва добрив зупинили свою роботу через бойові дії. Відновлення виробництва залежатиме від термінів закінчення бойових дій та характеру отриманих ушкоджень. Тому на ринку може виникнути нестача азотних добрив вітчизняного виробництва. Про це повідомили аналітики GMK Center.

Зокрема, окупанти обстріляли «Сумихімпром». Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» (15,3% потужностей з виробництва азотних добрив в Україні) знаходиться на лінії вогню поблизу непідконтрольних територій і не працює. Одеський припортовий завод (14,4% потужностей азотних добрив) було зупинено на початку війни. «Рівнеазот» знаходиться в потенційно небезпечній зоні, де можливі ракетні обстріли.

«Війна становить велику небезпеку для виробників добрив, оскільки такі заводи працюють із вибухонебезпечними та отруйними матеріалами. Багато українських виробників добрив знаходяться поблизу бойових дій», — йдеться в повідомленні 

Через таку ситуацію українські аграрії можуть стикнутись з нестачею добрив. Тому країні потрібно шукати інші джерела їх постачання.

Читайте також: За місяць ціни на добрива зросли на 40%

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus