Світове виробництво зернових продовжить ріст четвертий рік поспіль — ФАО

4 квітня 2022 235 0
Світове виробництво зернових продовжить ріст четвертий рік поспіль — ФАО
Kurkul.com

За попередніми прогнозами від The Food and Agriculture Organization (ФАО), валове виробництво зернових у світі у 2022 р. продовжить ріст четвертий рік поспіль і може досягти 790 млн т. Про це йдеться у новому звіті ФАО.

Як зазначається, найбільший приріст буде у країн Північної Америки. У Канаді та США, завдяки збільшенню площ посіві в умовах зростання цін та очікуванні збільшення урожайності, прогнозується зростання обсягів виробництва у 2022 р. до найвищого рівня за останні п’ять років. В Європі результати будуть неоднозначними.

На росії ФАО прогнозує  урожай на рівні 82 млн т.

За даними фахівців, скорочення посівних площ під пшеницю в Україні може привести до скорочення обсягів її виробництва цьогоріч. Проте урожай оцінюють вище середнього за останні 5 років.  Хоча у цьому прогнозі фахівцями ФАО не враховувались наслідки війни.

Читати за темою: Сільгоспвиробники вже засіяли 33 тисячі га соняшника

У Європейському союзі, де передбачається збереження посівних площ на рівні минулого року, очікується незначне зниження виробництва до 133 млн т.

В Азії очікується незначне збільшення виробництва в Індії та Пакистані в результаті збереження великих посівних площ. В Китаї посіви пшениці знаходяться в задовільному стані, і очікується, що у 2022 р. виробництво перевищить середні показники останніх п’яти років.

Згідно з прогнозами ФАО, очікується, що обсяг валового виробництва пшениці в Казахстані дещо перевищить середні показники. У Північній Африці засушливі умови на значних територіях негативно відобразились на стані посівів у Марокко, в західних районах Алжиру та в центрі Туніса, що може вплинути на майбутній врожай.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus