Фермер з Вінниччини запропонував колегам віддати по сто гривень з гектара на підтримку ЗСУ

13 червня 2022 751 0
Павло Каленич, керівник АФ «Ольгопіль»
Kurkul.comПавло Каленич, керівник АФ «Ольгопіль»

Депутат Вінницької облради, керівник агрофірми «Ольгопіль» Павло Каленич після початку російського вторгнення на територію нашої держави вніс пропозицію: зібрати кошти для придбання необхідної техніки військовим на передову. Про це пише golos.com.ua.

За розрахунками фермера, якщо кожне сільгосппідприємство Вінниччини, а також фермери нададуть по сто гривень з гектара землі, на якій вирощують урожай, загалом вийде не менш як 150 млн грн.

«Утім, далеко не всі дослухалися до ініціативи. Загалом аграрії краю зібрали понад 10 мільйонів гривень, що їх передали на потреби армії. Внесок агрофірми «Ольгопіль» сягнув півмільйона гривень», — йдеться у повідомленні.

Павло Каленич вдруге озвучив свою пропозицію під час зустрічі голови обласної військової адміністрації з керівниками сільгосппідприємств і фермерами краю. Сергій Борзов схвально оцінив ініціативу. Посадовець додав, що така ініціатива вже лунала на початку війни. Тоді її «фінансово схвалили» не всі керівники агропідприємств.

«Підтримали ті, у кого є совість», — так різко висловився Павло Каленич під час виступу на зустрічі аграріїв з керівником ОВА, коли вдруге пропонував спосіб, в який можна зібрати кошти на придбання техніки для ЗСУ.

Читайте актуальні матеріали на сайті:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus