Україна збільшить імпорт пального до 600 тисяч тонн

15 червня 2022 436 0
Україна збільшить імпорт пального до 600 тисяч тонн
Depositphotos

Україна у червні планує збільшити імпорт бензину та дизельного пального у 1,6 раза у порівнянні з травнем — до 600 тис. т. Про це заявила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ми в березні імпортували 60 тис. т, у квітні — вже 191 тис. т, у травні — 380 тис. т. Думаю, що у червні за фактом буде 600 тис. т», — сказала вона.

За оцінкою міністерки, дефіцит пального на заправках та ажіотаж на нього спадуть, коли оператори мереж зможуть забезпечити запаси бензину та дизпального на два тижні. Зараз, за словами Юлії Свириденко, запаси сформовано на сім-вісім днів.

Нагадаємо, дефіцит пального виник в Україні наприкінці квітня. Його причини — знищення росією приблизно 15 українських нафтобаз і Кременчуцького НПЗ, переорієнтація ринку на постачання пального з Європи за повної відсутності таких постачань із рф та Білорусі, а також блокування росією постачань морським шляхом.

Раніше експерти прогнозували, що дефіцит пального в Україні найближчим часом вирішити не вдасться. При цьому проблема може призвести до масового закриття заправних станцій. 

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus