Фермерів Запоріжжя окупанти примушують укладати угоди про передачу зерна

13 липня 2022 1871 0
Фермерів Запоріжжя окупанти примушують укладати угоди про передачу зерна
Kurkul.com

На тимчасово окупованій території Запоріжжя складається загрозлива ситуація щодо вирощування збіжжя. Адже росіяни вже не приховують, що вивозять зерно з області, і примушують фермерів віддавати урожай. Про це розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в інтерв'ю «Главкому».

На його думку, ця ситуація призведе до того, що зараз відберуть урожай, а на наступний рік ніхто нічого не сіятиме.

«Цього року зберігалося ще багато зерна минулорічного. Тільки у Кам’янці-Дніпровській було 120 тис. тонн, але все постійно грабується. Минулого року ми зібрали 5 млн тонн різних зернових, при цьому з них неокупована територія виробляє всього 10%. Фермерів примушують до укладання угод про передачу зерна окупантам. Але ця ситуація призведе до того, що зараз відберуть урожай, а на наступний рік ніхто нічого не сіятиме, бо для проведення посівної потрібні і добрива, і пальне, і засоби захисту рослин, і ще багато іншого», — зазначив Олександр Старух.

Як повідомив очільник Запорізької області, представникам ООН було запропоновано розробити модель викупу на окупованій території всього врожаю і таким чином нагодувати Африку.

«Нормальна модель, а ще розв'язання продовольчої проблеми. Але щось поки ця пропозиція не спрацювала. Фактично зараз грабують фермерів, і це буде продовжуватись. Оцінити масштаби збитків ми зможемо лише восени», — сказав він.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus