Черкащина почала активно розвивати органічне виробництво

29 лютого 2016 96 0
Черкащина виступає за активне впровадження органічного виробництва
vidomosti-ua.comЧеркащина виступає за активне впровадження органічного виробництва

Органічне сільське господарство нині має великий потенціал, а його розвиток є досить актуальним через ряд екологічних, економічних та соціальних переваг. Про це йшлось під час регіонального форуму в Черкаській ОДА, повідомляє прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

На думку фахівців, органічні методи господарювання покращують стан ґрунту та його родючість без застосування хімічно синтезованих добрив.

«Органічне сільське господарство має шанс стати потужним засобом для розвитку переробної галузі. Оскільки перероблені продукти мають більшу ціну, ніж сировина», ― зазначив начальник управління агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка.

За словами першого заступника голови Чернівецької ОДА Віталія Коваля, подальший розвиток органічного сільськогосподарського виробництва сприятиме створенню додаткових робочих місць в сільській місцевості і нових перспектив для малих фермерських господарств. Стримуючим фактором для розвитку є перехідний період господарства до органічного землеробства, не проста процедура сертифікації.

Нині в області діють три підприємства з виробництва органічної продукції: ТОВ «Агрофірма «Поле», Приватний підприємець Конкін Тимофій Михайлович та ТОВ НВЦ «Черкасибіозахист», повідомив Ігор Колодка.

Виконано за допомогою Disqus