Інвестиції в сільське господарство Чернівеччини склали 200 млн грн

29 лютого 2016 68 0
В Чернівецькій області рівень інвестицій в сільське господарство зріс на понад $10 млн
tenge.meВ Чернівецькій області рівень інвестицій в сільське господарство зріс на понад $10 млн

Для покращення розвитку сільського господарства Чернівецької області велике значення має активізація інвестиційних проектів та залучення прямих іноземних інвестицій. На цьому наголосив начальник Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА Олександр Варжевський, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Він зазначив, що в минулому році в сільське господарство та мисливство було інвестовано близько 200 млн грн капітальних інвестицій, що більше рівня минулого року на понад $10 млн. За рахунок залучення інвестицій у 2015 р. введено в експлуатацію зерноелеватор ємністю 40 тис. т та 3 фруктосховища, загальною ємністю 3,5 тис. т.

«Також в усіх категоріях господарств посаджено 519,7 га саду. Закуплено 26 одиниць сільськогосподарської техніки на суму 10 млн грн. В області ведеться будівництво ще одного зерноелеватора та 3-х фруктосховищ з регульованим газовим середовищем загальною ємністю 6,9 тис. т. Також здійснюється реконструкція тваринницького приміщення для вирощування індиків», ― говорить Олександр Варжевський.

Також начальник Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА під час зустрічі із першим заступником міністра Ярославом Краснопольським поінформував його щодо створення та організації в області кооперативів, розвитку садівництва та реалізації цієї продукції на ринки збуту.

Виконано за допомогою Disqus