В Україні стрімко дешевшає малина

29 липня 2022 920 0
В Україні стрімко дешевшає малина
Depositphotos

Ціни на малину поточного тижня впали на 27%. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Згідно з даними, на сьогодні українські садівники озвучують ціни на малину в діапазоні 60-120 грн/кг ($1,64-3,28/кг), що в середньому на 27% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

«Широкий ціновий діапазон учасники ринку пояснюють різними якісними характеристиками продукції. За цінами нижньої межі діапазону у продаж на внутрішньому ринку надходять залишкові партії ягід літніх сортів, які, як правило, нетранспортабельні і не мають попиту у представників компаній із заморожування», — пояснили аналітики.

За максимальними цінами сьогодні у продаж надходять об'ємніші партії малини ремонтантних сортів, до прибирання яких активно приступили в господарствах північних і західних областей країни.

Помітне зниження ціни ягоди учасники ринку пов'язують зі збільшенням пропозиції малини на ринку в цілому.

«Своєю чергою місцеві виробники наголошують на дуже стриманому попиті на великі партії малини з боку переробників, зважаючи на те, що нинішній рівень цін залишається для них дуже високим. Навіть попри останнє зниження відпускних цін на малину, реалізація основних обсягів ягід на цей час в Україні здійснюється в середньому на 26% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року», — додають аналітики.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus