Індекс цін ФАО на зернові знизився за місяць на понад 11%

6 серпня 2022 491 0
Індекс цін ФАО на зернові знизився за місяць на понад 11%

Індекс цін ФАО на зернові знизився за місяць на 11,5%, залишившись на 16,6% вищим за показник липня 2021 р. Про це повідомляється у звіті фахівців Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), пише Kurkul.com.

Падіння міжнародних цін торкнулося всіх видів зернових, представлених в цьому Індексі. Світові ціни на пшеницю знизилися на 14,5%, що частково зумовлено досягнутою Україною та рф угодою про розблокування експорту з ключових чорноморських портів.

Крім того, зниженню цін сприяло початок збирання врожаю в Північній півкулі і, як наслідок, збільшення пропозиції. Водночас міжнародні ціни на пшеницю все ще на 24,8 відсотка вищі за показники липня минулого року.

Світові ціни на фуражне зерно в липні знизилися на 11,2%, а ціни на кукурудзу — на 10,7%, також частково через Чорноморську угоду, і збільшення сезонної пропозиції в Аргентині та Бразилії.

«Скорочення котирувань пшениці та кукурудзи також спровокувало падіння цін на сорго та ячмінь на 12,8% та 12,6% відповідно», — йдеться у звіті.

У липні міжнародні ціни на рис знизилися вперше з початку 2022 р. внаслідок нестабільного попиту та коливань валютних курсів в основних країнах-експортерах.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus