Фермери Вінниччини стали учасниками проекту «Точка росту»

2 березня 2016 85 0
Фермери Вінниччини беруть участь в освітньому проекті «Точка росту»
dekalb.uaФермери Вінниччини беруть участь в освітньому проекті «Точка росту»

Фермери Вінниччини беруть участь в освітньому проекті «Точка росту», повідомляє Vlasno.

Під час трьох днів навчальних тренінгів, представники компанії BASF (один із провідних світових постачальників засобів захисту рослин) та Міжнародної фінансової корпорації (IFC) навчать місцевих аграріїв впроваджувати інновації, розробляти стратегію ефективного розвитку господарств та управляти грошовими потоками.

«Програма передбачає 12 заходів по всій Україні та впроваджуватиметься на території сільськогосподарських угідь загальною площею 1 млн га. До участі долучаються найбільш ефективні господарства», – заявила координатор проекту в Україні Наталія Гаврилюк.

Першочергововим завданням проекту представники BASF та IFC називають забезпечення стабільного розвитку сільського господарства та зміцнення позицій України як експортера на міжнародній арені. Для цього, зокрема, аграріям розкажуть про методи управління ризиками, такими як страхування врожаю та використовування механізму аграрних розписок. Крім того, фермери дізнаються про продукцію, яка дозволить рослинам на полях повністю розвинути свій природній потенціал та підвищити врожайність.

«В України є резерв, є точки росту, які можуть розвинути фермери, щоб підвищити ефективність сільського господарства. Впроваджуючи інновації можна підвищити врожайність, тим самим зменшивши собівартість продукції та підвищивши її конкурентоспроможність», – сказала керівник Проекту «Розвиток фінансування аграрного сектору у Східній Європі та Центральній Азії» IFC в Україні Лія Сорока.

За її словами, спрямування проекту у рівній мірі стосується як залучення нових технологій у сільське господарство, так і того, як знайти на це кошти. Одне, на її переконання, виходить з іншого. Саме тому окрему увагу в процесі навчання буде приділено практичним аспектам фінансування агробізнесу та успішній взаємодії між аграріями, банками, кредиторами, постачальниками та іншими партнерами.

Минулого року найбільше проблем фермери Вінниччини зазнали через посуху та здешевлення національної валюти.

Виконано за допомогою Disqus