Реклама

Експерт розповів, чому фермерам варто контролювати бур’яни на узбіччях полів

13 вересня 2022 249 0
Експерт розповів, чому фермерам варто контролювати бур’яни на узбіччях полів
Kurkul.com

Зазвичай узбіччя полів заростають бур’янами. В осінній період деякі їх види заселяють шкідники, які навесні в наступних циклах розвитку поширюються на посіви сільгоспкультур.

Про це розповів Юрій Баранчук, менеджер з агротехнологій у Центральному регіоні LNZ Group, пише SuperAgronom.com.

«Якщо оглянути бур’яни на узбіччях полів детальніше, можна побачити їх пошкодження або виділення екскрементів шкідника. Нерідко це ознаки життєдіяльності личинок стеблового (кукурудзяного) метелика. Надалі один із циклів його життя (зимівля) проходить у стеблах сільгоспкультур або тих самих бур’янів. І навесні даний шкідник буде завдавати шкоди вашим посівам», — зазначив фахівець.

Тому, за його словами, потрібно скошувати бур’яни на узбіччях на низькому зрізі (не вище 5 см). Якщо їх не скосити, то треба готуватися до боротьби зі шкідниками, запланувавши застосування відповідних інсектицидних препаратів.

«Для контролю чисельності цих шкідників у посівах сільгоспкультур бренд DEFENDA має низку продуктів. Зокрема, Твікс (д.р. хлорпірифос 500 г/л + циперметрин 50 г/л), норма його використання — від 0,8 до 1,2 л/га. Також є препарат Престо (д.р. клотіанідин 200 г/л + лямбда-цигалотрин 50 г/л), норма внесення — 0,3-0,4 л/га. Ще один ефективний засіб — Кайрос (д.р. флубендіамід 480 г/л), з нормою використання 0,1-0,15 л/га», — наголосив Юрій Баранчук.

Він додав, що перелічені препарати можна придбати в розділі інсектицидів на LNZ Web.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама