Зеленський пропонує продовжити та розширити зернову угоду

29 вересня 2022 658 0
Зеленський пропонує продовжити та розширити зернову угоду
Kurkul.com

Україна готова збільшити експорт агропродукції, тому запропонувала ООН подовжити термін «зернової угоди». Про це заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Обговорили з паном Гутеррішем реалізацію нашої експортної зернової ініціативи. Погодились в тому, що ініціативу потрібно не лише зберегти, не лише захистити від будь-яких намагань її зірвати, але й розширити», — зазначив Володимир Зеленський. 

Президент повідомив, що Україна готова значно збільшити експорт агропродукції країнам, що її потребують, та «зміцнити» взаємодію з ООН заради гуманітарних цілей і допомоги таким країнам, як Сомалі, Ефіопія тощо.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що рф може спробувати зірвати зернову ініціативу України

«У Москві прозвучали чергові брехливі заяви щодо дуже важливого досягнення України й наших партнерів — відновлення нашого морського зернового експорту. Очевидно, що росія готує ґрунт, щоб спробувати зірвати зернову ініціативу. Інформуємо партнерів щодо цього», — заявив Володимир Зеленський.

Якщо говорити лише про країни Африки, то українське зерно вже експортували в Алжир, Ефіопію, Єгипет, Лівію, Кенію, Сомалі, Судан і Туніс.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів виділив 420 млн грн для надання гуманітарної допомоги у вигляді пшениці Ефіопії та Сомалі. Доставку пшениці до Африки оплатить Франція.

Читайте також: росія постачатиме пшеницю та пальне до Афганістану — Reuters

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus