Фермери продають моркву втричі дорожче, ніж торік

19 жовтня 2022 563 0
Фермери продають моркву втричі дорожче, ніж торік
Depositphotos

Попри сезонне збільшення пропозиції моркви на українському ринку овоч відновив зростання ціни. Повідомляють аналітики проєкту EastFruit

Сьогодні українські виробники готові відвантажувати моркву не дешевше за 15-18 грн/кг ($0,41-0,49/кг), що в середньому на 18% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Проте галузеві експерти наголошують, що тенденція зростання цін відзначається виключно у сегменті моркви високої якості, яку закуповують для закладення у сховища.

За словами фермерів, наразі моркву активно закуповують як гуртові компанії, які закладають її на зберігання, так і населення, яке формує запаси на зиму. Крім того, досить стабільним залишається збут у роздрібних мережах.

Водночас, за даними аналітиків, наразі ціни на моркву в Україні вже втричі вищі, ніж за аналогічний період минулого року.

Проте учасники ринку не виключають, що тенденція зростання цін у цьому сегменті може бути тимчасовим явищем. На їхню думку, подальше подорожчання може мотивувати фермерів розпочати розпродаж моркви зі сховищ, що призведе до збільшення постачання і, як наслідок, до зниження відпускних цін.

Раніше ключові гравці ринку зазначали, що відпускні ціни на моркву знижуватимуться до заморозків, після чого стабілізуються.

Читайте також: Фермер із Волині вирощує овочі для воїнів ЗСУ 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus