Рівнеазот зупинив виробництво міндобрив через обстріл окупантів

24 жовтня 2022 195 0
Рівнеазот зупинив виробництво міндобрив через обстріл окупантів
Рівнеазот

Внаслідок ракетної атаки окупантів по об’єктах енергетичної інфраструктури у м. Рівне відбулось часткове знеструмлення ПрАТ «Рівнеазот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, та вимушена аварійна зупинка ключових цехів з виробництва мінеральних добрив. Про це повідомила пресслужба компанії.

Через відсутність електроенергії було зупинено цех аміаку, цех азотної кислоти, вапняково-аміачної селітри та аміачної селітри.

Зусиллями працівників зупинка цехів була проведена чітко згідно регламентів. Екологічна ситуація на підприємстві знаходиться в межах норм.

Подальше відновлення діяльності цехів відбудеться у координації з місцевою владою після відновлення стабільної подачі електроенергії двома резервними лініями, як цього вимагають технічні регламенти виробництва.

Також додатково повідомляємо, що на підприємстві продовжує безперебійно функціонувати цех нейтралізації та очистки стічних вод. Прийом стічних вод з м. Рівне відбувається у штатному режимі.

Читайте також: При внесенні гранульованого азоту фермер втрачає 12 тисяч грн на 1 т добрива — експерт

Нагадаємо, на початку вересня ПрАТ «Рівнеазот» відновив роботу аміачного комплексу потужністю понад 650 т аміаку/добу.

Також розпочався запуск цеху вапняково-аміачної селітри, потужністю 1600 т/добу та цеху неконцентрованої азотної кислоти, яка є сировиною для виробництва добрив, потужністю 960 тис. т азотної кислоти на рік. Таким чином, після проведення планових ремонтних робіт, на «Рівнеазоті» відновився повний цикл виробництва мінеральних добрив. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus