Як забезпечити пролонгацію азотного живлення — пояснення експерта

24 жовтня 2022 140 0
Як забезпечити пролонгацію азотного живлення — пояснення експерта

Розчин тіосульфату амонію забезпечує пролонгацію азотного живлення. Тобто препарат не просто вносить діючі речовини в рослину, а й забезпечує ефект довгої присутності азоту мінімізуючи його втрати. Про це йдеться у матеріалі «Місія здійсненна, або Чи реально внести азотні добрива зі 100% ефектом» на Kurkul.com.

«Тіосульфат амонію, представлений препаратом Thio-Sul®, безпосередньо впливає на ґрунтовий фермент уреазу, який каталізує процес перетворення амідної форми азоту CO(NH2)2 в діоксид вуглецю й аміак. Саме завдяки цьому, а також стабілізації N – NH+ рівноваги та пригніченню діяльності нітрифікуючих бактерій створюється ефект пролонгації азотного живлення», — пояснив менеджер з розвитку напряму спеціальні та мікродобрива компанії «Ерідон» Микита Суворов.

Також препарат надає аналогічний ефект пролонгації дії сірки.

«Завдяки специфічній хімічній будові молекули Thio-Sul® при взаємодії з ґрунтом та вологою утворюються дві сполуки. Одна з них — це елементарна мікродисперсна сірка(S). Впродовж 2-3 тижнів вона окислюється до форми SO32- та стає доступною для рослин. Друга форма стає одразу доступна рослинам після розкладу молекули. Тобто Thio-Sul® здатний забезпечувати рослини двома формами сірки, одна з яких — пролонгована», — зауважив експерт.

Читайте також: При внесенні гранульованого азоту фермер втрачає 12 тисяч грн на 1 т добрива — експерт

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus