На окупованих територіях у фермерів продовжують «віджимати» бізнес

2 грудня 2022 1055 0
На окупованих територіях у фермерів продовжують «віджимати» бізнес
Kurkul.com

У Мелітополі окупанти «віджали» й продали молочний бізнес та дім родини секретаря міськради Мелітополя Романа Романова. Про це пише Центр журналістських розслідувань (ЦЖР).

Як розповів Роман Романов, мелітопольський молокозавод родина придбала за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення та відновила виробництво молочної продукції під ТМ «Молочна ріка», забезпечивши роботою 150 місцевих мешканців.

Після окупації Мелітополя завод захопили російські військові. Аграрій підозрює, що ними керував «гауляйтер» захопленої частини Запорізької області Євген Балицький 

«Хто там зараз керує — не знаю. Спочатку були якісь хлопці, які приїжджали в масках, та спілкувалися, не знімаючи. Я навіть не копав, хто саме захопив. Це було за розпорядженням Балицького. А кому він продав я не знаю», — сказав Роман Романов.

За його словами, гауляйтер Євген Балицький також продав будинок Романових за 30 тисяч доларів.

Як з’ясував ЦЖР, 18 жовтня у в російському держреєстрі юридичних осіб (ЕГРЮЛ) з’явилось ТОВ «Мелитопольский молокозавод» (ІПН 9001000070). Його засновник — ТОВ «Нижнегорский консервный завод» (ІПН 9105000036) теж має російську реєстрацію на окупованій території, але ще з квітня 2014 року і в Криму. Директором та співзасновником є Ігор Вікторович Булатов. Більшою частиною уставного капіталу консервного заводу володіє кримчанка Тетяна Євгеніївна Тібекіна.

«Молокозавод — не єдине «віджате» у Романових підприємство. Їм належить, зокрема, торгова марка «Мирненська», під якою виробляється мінеральна вода, яку видобувають у селищі Мирне», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus