Агросектор України потребує насіння та добрив — Сольський

3 лютого 2023 355 0
Агросектор України потребує насіння та добрив — Сольський
Kurkul.com

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський закликав представників ЄС підтримати українських аграріїв та сприяти проведенню весняної посівної. Про це він заявив під час свого виступу на спільному засіданні Кабінету Міністрів України та Колегії Єврокомісії, яке вперше відбувається в Києві, пише пресслужба Мінагрополітики.

Наразі перед українськими аграріями стоять два основних виклики:

  • якісно провести посівну кампанію;
  • збільшити ліквідність агропродукції.

За словами Миколи Сольського, аграрії мають бути забезпечені посівним матеріалом та добривами. Це дозволить не залишити жоден гектар не засіяним. Насіння та добрива — це та допомога, якої дуже потребує агросектор України.

Також він зауважив, що українські аграрії зазнають великих збитків, бо ціна продажу зерна є досить низькою і значно подорожчала логістика. Микола Сольський додав, що Україні необхідна реалізація масштабної програми спрощеного кредитування аграріїв. Міністр звернувся до представників ЄС з проханням підтримати український АПК.

Окремо він наголосив на проблемі штучного блокування «зернової ініціативи» з боку російських інспекторів та закликав міжнародних партнерів спільно цьому зарадити.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus