На Харківщині планують засіяти понад 650 тисяч га земель

23 лютого 2023 65 0
На Харківщині планують засіяти понад 650 тисяч га земель
Kurkul.com

У межах посівної кампанії під врожай 2023 польові роботи на Харківщині проводяться на понад 650 тис. га — у тих районах, де дозволяє ситуація з безпекою. Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«На наших апаратних нарадах ми чуємо керівників районів із цього питання. Наприклад, у Куп'янському, Харківському чи Чугуївському районах існує проблема у зруйнованій інфраструктурі та високому забрудненні полів вибухонебезпечними об'єктами. У Красноградському та Лозовському ситуація інша. Тому там, де це можливо, ми зобов’язані забезпечити умови для посівної кампанії», — зазначив Олег Синєгубов.

За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку Харківської ОВА, восени сільгоспвиробники посіяли озимі зернові культури на площі 186,8 тис. га.

За словами голови ОВА, наразі глобальне гуманітарне розмінування у Харківській області не проводиться. Крім того, погодні умови не дозволяють — практично всі поля вкриті шаром снігу.

«Ми забезпечимо гуманітарне розмінування. Наразі ведемо переговори з партнерами, громадськими організаціями, бізнес-структурами, зокрема тими, які будуть погоджені для роботи в регіоні», — додав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, компанія Feodal підписала меморандум про співпрацю з Центром протимінної діяльності. У рамках меморандуму планується активний обмін інформацією щодо протимінної діяльності, а також участь Центру в проєкті military.feodal.online

За словами учасників меморандуму, така співпраця сприятиме швидшому розмінуванню територій після деокупації та створенню безпечного середовища в Україні внаслідок обміну інформацією. 

Заявку на розмінування полів можна залишити за посиланням.

Деталі щодо співпраці можна дізнатися за тел.: +38 (067) 102-01-06.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus