Дефіциту посівного матеріалу не передбачається — Висоцький

3 березня 2023 128 0
Дефіциту посівного матеріалу не передбачається — Висоцький
Depositphotos

В Україні немає проблем із посівним матеріалом. Про це заявив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, передає пресслужба Мінагрополітики.

«З урахуванням специфіки географії вирощування насіння, наразі дефіциту посівного матеріалу не передбачається. Розвиток насінництва у нас сконцентрований на півдні Житомирщини, Черкащині, Полтавщині, Дніпровщині, Одещині. Всі ці регіони були під контролем України, відповідно там змогли всі посіяти селекційні матеріали та зібрати врожай», — зауважив Тарас Висоцький.

Раніше ми  писали, що за розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, українські аграрії потребують 0,6-0,8 млн т насіння ярих культур для весняної посівної.

На цьому наголосив Олександр Захарчук, доктор економічних наук, професор, завідувач відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення ННЦ «Інститут аграрної економіки». За його словами, для забезпечення сівби ярих зернових потреба у насінні складає:

  • ярого ячменю необхідно до 300 тис. т;
  • ярої пшениці — 40 тис. т;
  • вівса — 30-35 тис. т;
  • гороху — 80-100 тис. т.

Нагадаємо, програма USAID АГРО надасть добрива та насіння соняшника агровиробникам: з 1 по 14 березня триває реєстрація заявок у Державному аграрному реєстрі.

Також через ДАР розпочався прийом заявок на отримання насіння ярих культур (пшениця, ячмінь, горох). Отримати підтримку можуть аграрії в таких областях: Сумська, Чернігівська, Донецька, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська та Одеська області. Кінцевий термін подання заявки — 10 березня 2023 р. 

Читайте також: World Central Kitchen розшукує виробників насіння

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus