США оголосили про нову допомогу с/г сектору України

3 березня 2023 1303 0
США оголосили про нову допомогу с/г сектору України
Kurkul.com

США оголосили про три нові партнерства, щоб підтримати сільськогосподарський сектор України та допомогти постачати зерно у світ. Про це повідомили представники USAID, передає CNN

Як зазначається, нові партнерські відносини USAID із трьома українськими агротрейдерами Grain Alliance, Kernel та Nibulon, за прогнозами, збільшать пропускну спроможність України з перевезення зерна більш ніж на 3 млн тонн на рік. Кожна компанія має довгу історію роботи в Україні.

Працюючи разом, USAID та ці організації планують інвестувати $44 млн на підтримку розширення складських приміщень та інфраструктури у с/г секторі України.

Нові інвестиції, про які USAID та його партнери оголосили цього тижня, будуть спрямовані на кілька терміналів — Ізмаїл та Рені в Україні, обидва на Дунаї та Чорна над Тисою у Словаччині, — де вони очікують збільшення експорту зерна. Операції включатимуть будівництво причалів, де судна завантажуються.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ росії заявило в середу, 1 березня, що москва погодиться продовжити чорноморську зернову угоду, яка дозволяє безпечно експортувати з українських портів, лише якщо будуть враховані інтереси її сільгоспвиробників

Раніше ми писали, що зернова угода, укладена за посередництва ООН і Туреччини, буде продовжена цього місяця.

Україна заявила, що домагатиметься більш тривалого продовження на рік, щоб забезпечити краще перспективне планування, а також хотіла б включити Миколаївський порт. Однак росія дала зрозуміти, що її не влаштовують деякі аспекти угоди.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus