Україна хоче «підключити» Польщу до проектів підтримки фермерів

11 березня 2016 78 0
Україна зацікавлена у співпраці з Польщею у агросекторі
forbes.net.uaУкраїна зацікавлена у співпраці з Польщею у агросекторі

Україна зацікавлена у співпраці з Польщею у агросекторі, повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі з міністром сільського господарства та розвитку села Республіки Польща Кшиштофом Юргелем, пише прес-служба Мінагропроду.

Сторони обговорили завдання та напрями діяльності Європейського фонду польського села та можливості створення подібної структури в Україні.

За словами Олексія Павленка, Україна зацікавлена у співпраці з Польщею за такими напрямами:

  • залучення польських експертів та інвесторів у проекти підтримки малих та середніх фермерських господарств;

  • адаптація польського досвіду кооперативних господарств, менеджменту галузі та бізнесу відповідно до європейських стандартів;

  • залучення інноваційних технологій в АПК;

  • забезпечення європейських стандартів якості та безпеки продуктів харчування.

«Серед актуальних аспектів двосторонньої співпраці у цій сфері хочу відзначити необхідність підписання Угоди між Мінагропродом та Міністерством сільського господарства і розвитку села Польщі щодо програми боротьби зі сказом на території України у 2016 р. Українська сторона готова у найкоротші терміни підготувати її до підписання», — запевнив очільник українського відомства.

За його словами, реалізація Угоди сприятиме обмеженню поширення вірусу сказу на території України та захисту території Польщі і загалом – ЄС.

«Інше важливе питання — боротьба із АЧС в Україні та мінімізація ризиків перенесення АЧС з України на територію Польщі і ЄС. Ми вдячні польській стороні за підтримку співпраці України з ЄС у питаннях отримання фінансової підтримки на боротьбу з АЧС», — додав Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus