Реклама

На українському ринку дефіцит моркви

8 березня 2023 77 0
На українському ринку дефіцит моркви
Depositphotos

Вже третій тиждень поспіль на українському ринку росте ціна моркви. Аналітики запевняють, що це не межа. Про це повідомляє EastFruit

На думку експертів, ціни на моркву будуть і далі рости. Свою думку вони пояснюють дефіцитом цього коренеплоду в українських господарствах. 

Так, наразі основні угоди з продажу моркви укладаються вже по 28-36 грн/кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Читайте також: В Україні стрімко дорожчає білокачанна капуста

Приводом для підвищення цін, за словами гравців ринку, стало помітне зростання попиту на моркву. При цьому запаси продукції в українських господарствах наразі вже помітно виснажені, що також надає підтримку цінам.

«В результаті такого подорожчання ціни на моркву в Україні сьогодні вже в середньому в 3 рази вищі, ніж в аналогічний період минулого року. Більшість гравців ринку впевнені в подальшому зростанні цін у цьому сегменті, оскільки на ринку вже відчувається дефіцит моркви, тоді як попит залишається досить високим», — підсумували аналітики.

Згідно з даними моніторингу Kurkul.com, середня ціна моркви у роздрібних мережах станом на 8 березня становить 44 грн/кг. У лютому вартість коливалась в межах 31 грн/кг. На початку 2023 р. морква коштувала 26 грн/кг.

Водночас у 2022 р. найвищою роздрібна вартість коренеплоду була у липні — 32 грн/кг.

Нагадаємо, цибуля стала найдефіцитнішим овочем у світі

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама