Польська компанія вирощуватиме овочі на Закарпатті

11 березня 2016 123 0
Green Factory хоче вирощувати овочі на Закарпатті
www.summit-agro.com.uaGreen Factory хоче вирощувати овочі на Закарпатті

Польська компанія Green Factory Holding планує орендувати 500 га землі на Закарпатті для вирощування овочів, пише прес-служба Закарпатської облдержадміністрації.

«Наша компанія планує створення власної сировинної бази в Україні та окрім реалізації продукції на українському ринку, експорт до Польші, Румунії та Словаччини. Тож ми зацікавлені в оренді як мінімум 500 га сільгоспугідь на Закарпатті», — повідомив представник Green Factory Holding Артур Ритель.

За його словами, компанія також зацікавлена у пошуку кваліфікованих працівників в області. 150 закарпатців готові навчити на сучасних підприємствах у Польщі, з подальшим працевлаштуванням в області.

«Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль доручив керівникам головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області та департаменту агропромислового розвитку обласної адміністрації спільно з бізнесменами підшукати сільгоспугіддя, які б підійшли для розвитку бізнесу», — сказано у повідомленні.

Попередньо йдеться про оренду 100 га землі державної власності на Хустщині.

«Поруч знаходяться і землі пайовиків, які підприємці згодні також взяти в оренду таким чином розширивши загальну площу земель до 500», — повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА Віктор Тереля.

Довідково:

Польська компанія Green Factory Holding працює у сільському господарстві. Її підприємства спеціалізуються на виробництві, перевезенні та дистрибуції свіжих овочів, а також різаних, готових до вживання листових салатів.

Виконано за допомогою Disqus