На Миколаївщині розпочалось розмінування сільгоспземель

20 березня 2023 54 0
На Миколаївщині розпочалось розмінування сільгоспземель
ДСНС

В Миколаївській області почали розміновувати сільськогосподарські землі. Про це повідомила пресслужба Міністерство економіки України

Як зазначається, від Міноборони в області працює 11 груп розмінування, з наступного тижня до них долучаться ще 9 груп. Також 9 груп працюють від ДСНС.

«Ми маємо зробити все можливе для вирішення в стислі терміни питань щодо організації планового гуманітарного розмінування. Йдеться про створення реєстру територій, які підлягають очищенню, інструментів комунікації та контролю. Будемо  залучати іноземних та вітчизняних операторів, щоб прискорити роботу з розмінування. Пріоритет – розмінування сільськогосподарських земель», — розповіла міністерка економіки України Юлія Свириденко

До того ж в Дніпровській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській та Черкаській областях потребують обстеження та, за необхідності, розмінування понад 470 854 га сільськогосподарських земель.

Передбачається, що першочергово заходи з обстеження та розмінування здійснюватимуться в регіонах, де проблема забруднення територій є найбільш актуальною, а очищення сільгоспугідь — найбільш економічно обґрунтованим.

Нагадаємо, повне гуманітарне розмінування українських земель коштуватиме мільярди доларів і потребуватиме чимало техніки та спеціалістів. За оцінками Асоціації саперів, забрудненими вибухівкою в Україні вважаються всі райони, де йшли бої, а це 139 тис. км². Тобто перевірки потребує п’ята частина території країни.

Читайте також: Визначено пріоритетні регіони із розмінування земель

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus