До протестів проти українського зерна планують долучитись румунські фермери

3 квітня 2023 203 0
До протестів проти українського зерна планують долучитись румунські фермери
Kurkul.com

Фермери Тульчинського повіту Румунії планують заблокувати митницю «Ісакча». Вони проти великих поставок неоподаткованого зерна з України. Про це повідомляє USM.

Акція протесту запланована на 7 квітня.

Румунських колег планують підтримати і болгарські аграрії. Фермери у цих країнах незадоволені рішеннями Єврокомісії щодо безподаткового імпорту українського зерна.

«За словами румунських виробників сільгосппродукції, вони були вимушені знизити ціни на зерно, але не змогли його продати. Причина — транспортна логістика була орієнтована на перевезення з України, і склади та термінали у портах на Чорному морі були заблоковані», — пише видання.

Читати за темою: Лідери 5 країн ЄС закликають Єврокомісію викупити у них надлишки українського зерна

Нагадаємо, упродовж останніх декількох місяців польські аграрії проводили акції протесту, виступаючи проти транзиту української агропродукції через територію Польщі до третіх країн. 

Згодом прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у четвер заявив про домовленість із Європейською комісією про компенсацію для польських фермерів через збитки, які їм завдає безмитний експорт зерна з України. 

Водночас виконавчий директор УЗА Сергій Іващенко вважає, що східноєвропейським фермерам варто було б виходити на протести проти войовничої політики рф і її агресії проти України, яка і стала єдиною причиною збільшення транзиту українського зерна через країни ЄС.

Читайте також: Українські фермери вимушено везуть зерно через країни ЄС

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus