Україна тимчасово не постачатиме зерно до Польщі

7 квітня 2023 266 0
Україна тимчасово не постачатиме зерно до Польщі
Kurkul.com

Польща тимчасово припинить закупівлю українського зерна до 1 липня 2023 р., оскільки через імпорт почалися проблеми з цінами на внутрішньому ринку. Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, пише РБК-Україна.

«Українська сторона виступила з пропозицією на деякий час сильно обмежити, а наразі навіть повністю припинити надходження зерна до Польщі. Про транзит не йдеться — він дуже уважно контролюватиметься», — розповів Роберт Телус на спільному брифінгу з міністром аграрної політики Миколою Сольським.

Згідно з інформацією, сторони планують зустрітись у п'ятницю (14 квітня — ред.).

«Ми підпишемо документ, який визначить те, що ми сьогодні встановили, про що ми сьогодні домовилися. Це буде документ, який реалізовуватиметься спільно українською та польською сторонами», — додав польський міністр.

При цьому Микола Сольський уточнив, що українська сторона утримається від експорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику до Польщі до нового сезону. Продаж зернових Польщі відбуватиметься лише у разі дозволу Варшави.

Нагадаємо, речник польського уряду Пьотр Мюллер заявив, що українське збіжжя перевозитимуть через Польщу у треті країни без розвантаження на території РП.

Читайте також: Протести польських фермерів: простими словами про те, що трапилось 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus