Реклама

Польща хоче продовжити заборону на український імпорт до кінця року

25 квітня 2023 157 0
Польща хоче продовжити заборону на український імпорт до кінця року
Kurkul.com

Польща звертатиметься до Єврокомісії з проханням заборонити імпорт агропродукції з України до кінця цього року. Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, пише RMF24.

Нагадаємо, імпорт до Польщі був заборонений до кінця червня 2023 р.

«Євросоюз запропонував, щоб це було до червня. Ми, звичайно, не згодні з цим. До червня мало, можливо, до кінця року. Для нас дуже важливо, щоб ті механізми, які ми сьогодні запроваджуємо, працювали довше, щоб вони довше захищали наш польський ринок», — сказав Роберт Телус.

Як відомо, міністри сільського господарства Польщі, Болгарії, Румунії, Словаччини та Угорщини поки ще продовжують переговори щодо імпорту сільгосптоварів з України з єврокомісаром з питань торгівлі Валдісом Домбровскісом.  

Зокрема, вони вимагають розширити список заборонених до імпорту з України товарів і включити до нього яблучний сік, м'ясо птиці та м'які фрукти.

«Після дискусій Європейський Союз уже погодився на деякі наші пропозиції. Кілька продуктів уже включено до списку для обговорення, але у нас є ще більше продуктів, за які ми хочемо боротися разом», — сказав польський міністр.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама