Єврокомісія погодилась на заборону імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України

24 квітня 2023 8743 0
Єврокомісія погодилась на заборону імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України

Європейська комісія готова розширити список товарів, заборонених до ввезення з України, крім чотирьох товарів, запропонованих минулого тижня. Поки вона погодилася лише на заборону імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику.

Про це стало відомо у ході відеоконференції між віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом та представниками п'яти країн Центральної Європи щодо імпорту сільськогосподарських товарів з України, пише RMF FM.

Також на неофіційному рівні говорилось про те, що з часом ЄК буде готова додати до списку обмежень інші продукти зі списку, зокрема — яйця та м'ясо птиці.

Польща також порушила питання фруктів і консервації (переважно яблучного пюре), які залишаються в національних холодильних камерах. За даними RMF FM, Єврокомісія відкрита до цього запиту. 

ЄК попросила надати статистику та додаткову інформацію про труднощі з транспортуванням та зберіганням цих продуктів.

Комісія також має уточнити, як виглядатиме її допомога у транспортуванні українського зерна з Польщі та сусідніх країн.

Водночас поряд із забороною на імпорт українських товарів, Польща у 2022 р. на 37% збільшила закупівлю сільгосппродукції з росії та білорусі

У країну було ввезено продукції на €422 млн. Для порівняння, рік тому імпорт із росії становив €307 млн, а два роки тому — €260 млн.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus