Румунія пломбуватиме транзитні вантажі з українською агропродукцією

24 квітня 2023 119 0
Румунія пломбуватиме транзитні вантажі з українською агропродукцією
Kurkul.com

Від сьогодні, 24 квітня, Румунія розпочне пломбування транспортних засобів, які перевозять українську аграрну продукцію в режимі транзиту. 

Про це стало відомо під час зустрічі Міністра агрополітики України Миколи Сольського та його румунського колеги, міністра Петре Деа, пише пресслужба Уктрансбезпеки.

Як зазначається, встановлювати пломби на вантажний автотранспорт з українським аграрним транзитним товаром будуть митні органи Румунії.

«Перевізникам, які прямують через Румунію транзитом важливо підготувати вантажівку до пломбування і прибувати до кордону тільки після виконання таких умов», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 квітня, Польща відновила транзит українських агротоварів через свою територію. Водночас були встановлені нові правила транзиту для транспортних засобів, які перетинають кордон.

Перевізник, який прямує через Польщу з аграрним товаром транзитом, прибуваючи до кордону обов’язково повинен виконати наступні умови:

  • мати запас пального в баку, щоб перетнути територію Польщі без зупинок на АЗС (щонайменше запас на 150 км) — всі перевізники з транзитом перетинають Польщу у
  • супроводі, а заїзд на АЗС під конвоєм неможливий;
    підготувати транспортний засіб до пломбування, виконати всі необхідні для цього умови.

У разі, якщо ці дві умови не виконані, то митні органи Польщі заборонятимуть проїзд до країни та повертатимуть вантажівку до України.

Читайте також: Опубліковано перелік с/г продуктів, заборонених до ввезення в країни ЄС

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus