За останній тиждень в Україні розміновано понад 1400 га земель с/г призначення

23 травня 2023 34 0
За останній тиждень в Україні розміновано понад 1400 га земель с/г призначення
ДСНС

За тиждень в Україні розмінували понад 1 400 га земель сільгосппризначення, але ця цифра могла бути в рази більшою, якби було достатньо техніки та більше підтримки міжнародного співтовариства. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

«Вдячні Нідерландам за участь у донорських програмах з очищення території України від мін та снарядів, що не вибухнули. Сьогодні поруч з нашими піротехніками з ДСНС, ЗСУ, Держслужби спецтранспорту працюють закордонні оператори, робота яких профінансована, в тому числі Урядом Нідерландів. Відтак, нам потрібна масштабніша допомога світової спільноти, оскільки потенційно забрудненими є близько 30% території України», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

У Мінекономіки також додали, що за останній час обстежено майже 90 тис. га сільгоспугідь.

«Лише за останній тиждень в Україні розміновано понад 1400 га земель сільгосппризначення. Але ця цифра могла б бути в рази більша, аби ми мали достатньо техніки, людей та більшу підтримку міжнародного співтовариства», — сказала Свириденко.

За її словами, сьогодні в Україні працюють близько 2000 піротехніків з підрозділів державних інституцій та близько 600 — від неурядових операторів з розмінування, до робіт залучено 12 машин з розмінування. 

Читати за темою: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus