В Запоріжжі ліквідовано незаконне виробництво насіння

25 червня 2015 56 0
Мvs.gov.ua
В Запоріжжі ліквідовано незаконне виробництво насінняМvs.gov.ua

Співробітниками управління протидії злочинності у сфері економіки (УППСЕ) ГУМВС України в Запорізькій області припинено діяльність підпільного цеху з незаконного виробництва та реалізації хімічних засобів для захисту рослин та насіннєвого матеріалу. Повідомили в прес-службі МВС України.

Сума збитків, завдання яких правовласникам міліціонери змогли запобігти, становить понад 6 млн грн гривень. Зловмисники незаконно використовували знаки для товарів і послуг, правовласником яких є відомі світові бренди. При обшуках правоохоронці вилучили чорнову бухгалтерію, кілька тисяч мішків для упаковки насіннєвого матеріалу, барвники, бетонозмішувач і насіннєвий матеріал на суму понад півмільйона гривень.

Група осіб з трьох жителів Дніпропетровщини та Запоріжжя налагодили мережу підпільного виробництва та реалізації хімічних засобів для захисту рослин та насіннєвого матеріалу з незаконним використанням знаків для товарів і послуг. Організатором підпільного цеху виявився директор одного з товариств, житель Запорізької області.

Зокрема, виготовляючи засоби захисту рослин та насіннєвий матеріал, правопорушники використовували логотипи відомих брендів. Після цього вони реалізовували фактично фальсифіковані товари сільськогосподарським виробникам на території Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей.

«Під час досудового розслідування оперативниками обласного УППСЕ здійснено закупівлю засобів захисту рослин та насіннєвого матеріалу на загальну суму 20 тис. грн. Згідно з висновком експерта, придбане насіння і хімікати є фальсифікованими та неякісними», — повідомляє прес-служба.

За результатами санкціонованих обшуків вилучено чорнова бухгалтерія, понад 10 тисяч мішків для упаковки насіннєвого матеріалу, 20 тисяч індивідуальних поліграфічних елементів захисту від підробки, барвники, бетономішалка, насіннєвий матеріал на суму понад 500 тисяч гривень, 320 одиниць кліше для виготовлення поліграфічних елементів і поліграфічних елементів захисту.

В результаті проведених обшуків співробітниками міліції запобігли збиток правовласникам на суму понад 6 мільйонів гривень і не допущена реалізація підробленого товару відомих торгових марок.

Виконано за допомогою Disqus