Все більше фермерів Заходу України сіють кавуни

29 червня 2023 1249 0
Все більше фермерів Заходу України сіють кавуни
Kurkul.com

Фермери поспішають забезпечити український ринок кавунами. Баштани починають садити аграрії у багатьох областях Заходу, де раніше вирощування кавунів та динь було непритаманним.

Про це розповідає uzhgorodka.uz.ua.

Зокрема у селі Велика Кісниця, що на півдні Вінниччини, місцевий мешканець Андрій Федик вже засіяв кавунами 0,7 га біля свого дому. Торік він теж вирощував кавуни й попри поганий урожай, зміг отримати 100 тис. грн прибутку.

«Ми використовуємо розсадний спосіб висадки з використанням крапельного поливу та плівки. Прописана програма фертигації. Відповідно очікуємо на гарний результат», – пояснює Андрій Федик.

Через російську військову агресію та тимчасову окупацію частини областей, жителі України торік залишилися без звичних південних кавунів. Щоб компенсувати їх нестачу, вирощуванням культури зайнялися в інших регіонах. Так, на 30 га у селі Двірець Житомирської області фермер Леонід Райський зібрав 1,5 тис. т кавунів у 2022 році.

На Рівненщині фермери також засівають свої землі кавунами. Це нетипово для регіону, але з’явилася ніша на цей продукт, і тому цього року їх висадили чимало. Наприклад, всього за 20 км від Рівного нині садять 12 га кавунів.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus