Звинувачення на 12 млн грн — на Київщині державне підприємство підозрюють у махінаціях

25 липня 2023 269 0
Звинувачення на 12 млн грн — на Київщині державне підприємство підозрюють у махінаціях
Kurkul.com

Прокурори Броварської окружної прокуратури скерували до Господарського суду Київської області позовну заяву про визнання недійсним договору, додаткової угоди та стягнення в дохід держави всього одержаного сторонами за угодою, вартістю понад 12 млн грн.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Установлено, що у 2020 році державне підприємство, в порушення законодавства про публічні закупівлі, уклало договір підряду з приватним підприємством про надання сільськогосподарських робіт. Згодом підписали додаткову угоду, якою повністю змінено текст та суть первинного договору.

Фактично нова редакція договору підряду є прихованим договором про спільну діяльність, що регулюється спеціальними нормами законодавства і його укладення потребувало погодження з Фондом державного майна України.

На його підставі підрядник отримав 90% продукції, вирощеної на землях державної власності, а держпідприємство – 10%, відтак держава опинилася у невигідному становищі.

Оскільки правовідносини, які стали наслідком укладання оскаржуваних правочинів, прямо суперечать інтересам держави і призвели до фінансових втрат суб’єкта господарювання державного сектора економіки, Броварська окружна прокуратура в судовому порядку встала на захист інтересів держави.

Наразі суд відкрив провадження за позовом прокуратури.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus