На Черкащині укладено аграрні розписки на суму 1,7 млн грн

25 березня 2016 78 0
На Черкащині уклали ще 2 фінансові розписки
pro100news.infoНа Черкащині уклали ще 2 фінансові розписки

В Черкаській області укладено ще 2 фінансові аграрні розписки між ТОВ «Відродження Кривець» (с. Кривець, Маньківського району) та Agroprosperis Bank на суму майже 1,7 млн грн, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Фінансова розписка на суму 1,1 млн грн укладена під заставу цьогорічного врожаю соняшника, друга розписка укладена на 0,6 млн грн під заставу цьогорічного врожаю озимої пшениці.

Про співпрацю повідомили координатор в Черкаській області Проекту Аграрні Розписки в Україні (за підтримки IFC) Ігор Дудка та координатор продажів Agroprosperis Bank в Черкаській та Вінницькій області Олександр Значенко.

Варто зазначити, що нещодавно фермерське господарство «Престиж Агро-Люкс» (смт Лисянка) та Agroprosperis Bank уклали першу в 2016 році фінансову аграрну розписку на 2,2 млн. гривень.

Довідково

Пілотний проект з впровадження аграрних розписок стартував на Полтавщині в 2014 році за підтримки Світового банку та SECO. У вересні 2015 року проект з аграрних розписок стартував ще в трьох областях України: Вінницькій, Харківській та Черкаській.

Першу товарну аграрну розписку на Черкащині оформили в жовтні 2015 року ТОВ «Сінгента» та СТОВ «АгроКо» (Чорнобаївський район) під заставу 5-ти тисяч тонн кукурудзи врожаю 2016 року.

На сьогодні в Черкаській області діє чотири аграрні розписки — одна товарна і три фінансові. Загальна сума зобов’язань за розписками становить майже 18,9 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus