Реклама

Поголів'я корів продовжує скорочуватись

23 жовтня 2023 76 0
Поголів'я корів продовжує скорочуватись
Kurkul.com

Поголів’я корів в Україні продовжує скорочуватися. Частина худоби загинула під час бойових дій, частина залишилася на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомила Спілка молочних підприємств України.

За прогнозами фахівців, кількість корів станом на кінець 2023 року знизиться до рівня 58% від показника, зафіксованого наприкінці 2015 року.

«Відновлення поголів’я відбуватиметься повільно, а зниження обсягів діяльності у галузі молочного скотарства, яка є стратегічною галуззю тваринництва, несе певні загрози для продовольчої безпеки країни в частині забезпечення населення молочною продукцією. Аби не допустити погіршення ситуації, потрібно збільшити державну підтримку та обсяги фінансування цієї сфери», — зазначили у СМПУ.

Нагадаємо, за даними Мінагрополітики, у 2023 році значно скоротилося падіння виробництва молока

«У 2022 році майже на один млн тонн зменшилося виробництво молока. Згідно з прогнозом на 2023 рік — скорочення буде на рівні 300-400 тис. т. В промисловому виробництві очікується зростання на 100-150 тис. т. Це позитивні сигнали, що попри великі складнощі молочний сектор впевнено розвивається», — наголосив Тарас Висоцький.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама