Реклама

DLG відзначило нагородами жінок-новаторок в агросфері

1 листопада 2023 37 0
DLG відзначило нагородами жінок-новаторок в агросфері
Depositphotos

DLG (Німецьке сільськогосподарське товариство) та журнал Women in Ag Magazine оголосили переможців цьогорічної премії «Women in Ag Awards» («Жінка в агро»). Про це пише Kurkul.com з посиланням на пресслужбу DLG.

Нагородження відбудеться 15 листопада у Ганновері на провідній світовій виставці Agritechnica 2023.

Нагорода, яку присуджує міжнародне журі в чотирьох категоріях — «Сільське господарство», «Агробізнес», «Освіта» та «Технології та дослідження» — відзначає внесок жінок у сільське господарство, агробізнес, наукові та інші організації в сільськогосподарській галузі. 

Жінки з міжнародної сільськогосподарської галузі змогли подати заявку або бути номінованими на нагороду, яку цього року вдруге вручають DLG та журнал Women in Ag. Переможців обирало міжнародне журі, до складу якого входили представники сільського господарства, с/г промисловості, науки, організацій та ЗМІ. У центрі уваги премії — особливі досягнення в розвитку місцевого, національного та міжнародного сільського господарства.

Участь у конкурсі взяло 138 жінок з 38 країн.

Переможці за категоріями:

  • «Сільське господарство»: перше місце — Кейт Хоар (Великобританія), друге — Оньяоле Пейшенс Коку (Нігерія), третє — Джудіт де Вор (Нідерланди).
  • «Агробізнес»: перше — Анна Марія Нуньєс Вега (Індія), друге — Жоана Пайва (Португалія), третє — Форгет Шарека (Зімбабве).
  • «Освіта»: перше місце — Аміна Алі (Сомалі), друге — Салату Абубакар (Гана), третє — Фунмілайо Огунлеке (Нігерія) та Ніріт Бернштейн (Ізраїль).
  • «Технології та дослідження»: перше місце — Альфія Каюмова (Латвія), друге — Стефані Хартьє (Німеччина), третє — Солвейг Крістенсен (Данія).

Детальніше про переможців читайте за посиланням.

До слова, серед номінанток на премію у категорії «Технології та дослідження» була українка Ірина Чорнобай, комерційна директорка заводу «Аеромех».

«Все більше і більше жінок формують майбутнє сільського господарства як менеджери на власних фермах або в компаніях, дослідницьких чи академічних колах. Все більше і більше жінок стають ініціаторами та рушійними силами сталого виробництва продуктів харчування в усьому світі. Премія «Жінки в сільському господарстві» визнає цю відданість і розповідає історії, що стоять за цими надихаючими жінками. У Agritechnica ми хочемо приділити цій темі увагу, якої вона заслуговує», — зазначила Фрея фон Четтріц, генеральний директор DLG Holding.

Нагадаємо, у 2022 р. переможницею премії «Жінка в агро» стала  українська агрономиня Діана Дикун, яка керує некомерційною благодійною організацією Save UA, що підтримує фермерів з деокупованих територій.  

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама