Реклама

Висипане поляками зерно прямувало транзитом до Німеччини — Укрзалізниця

20 лютого 2024 95 0
Висипане поляками зерно прямувало транзитом до Німеччини — Укрзалізниця
Kurkul.com

Зерно, яке сьогодні висипали польські протестувальники, прямувало до Німеччини транзитом через Польщу. Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

«На вантажній станції Медика польські протестувальники відкрили люк двох українських вантажних вагонів, у яких знаходилося зерно. Український вантаж прямує до Німеччини транзитом через Польщу», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у пресслужбі, Укрзалізниця чітко дотримується введеної у квітні 2023 року заборони на імпорт зернових вантажів до Республіки Польща та лише перевозить транзитом ці вантажі територією сусідньої країни. Усі вагони на кордоні перевіряють контролюючі органи Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі.

Укрзалізниця обурена такими діями польських протестувальників та закликає припинити незаконні дії. Такі вчинки не сприяють розв’язанню можливих проблем, а грають на руку країні-агресору. Наразі компанія направила відповідне звернення до польських правоохоронних органів.

Як додав міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, розсипане українське зерно на залізничних коліях у Польщі — чергова політична провокація, спрямована на розкол між народами.

Читайте також: 

До слова, польські страйкарі сьогодні розпочали жорсткіше обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною:

  • «Медика-Шегині» — повністю заблокований рух для вантажівок;
  • «Долгобичув-Угринів» — перекрити рух усім видам транспорту планують до 17:00;
  • «Зосін-Устилуг» — з 13:00 по 16:00 блокуватимуть увесь транспорт, окрім гумдопомоги;
  • «Корчова-Краківець» — до 21:00 блокуватимуть лише вантажівки, окрім тих, що везуть критичні вантажі;
  • «Гребене-Рава-Руська» — блокують рух усього транспорту, окрім гумдопомоги;
  • «Дорогуськ-Ягодин» — до 19:00 блокуватимуть рух вантажівок в обидвох напрямках.

Польські фермери, які блокують дороги поблизу пунктів пропуску з Україною, планують продовжити протест ще на місяць — до квітня. Вони також не виключають, що почнуть блокувати пасажирський рух між Україною і Польщею, зокрема автобусів. Про це заявив Роман Кондрув, лідер організації аграріїв «Підкарпатське ошукане село».

Тим часом українські водії влаштували дзеркальну акцію протесту біля 12:00 на 3 пунктах пропуску «Рава-Руська», «Краковець», «Шегині».

Учасники акції зупинятимуть всі автомобілі, які виїжджатимуть з кордону, зокрема, й українські. Дивитимуться на дату документів, якщо, до прикладу, польський перевізник вчора загрузився, замитнився і вже проїхав кордон, то його ставитимуть на паркінг, допоки не приїде українська вантажівка з такою ж датою в документах.

Вантажівки із гуманітарною і військовою допомогою пропускатимуть. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама