Реклама

В мережі опублікували список польських компаній, які імпортували зерно з України

27 лютого 2024 218 0
В мережі опублікували список польських компаній, які імпортували зерно з України
Kurkul.com

В інтернеті з'явився анонімний список з близько 500 польських компаній-імпортерів українського зерна. Про це пише Latifundist.com.

Міністр сільського господарства Польщі зазначив, що цей список «частково відповідає дійсності».

Заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак запевняв, що офіційний список компаній, що імпортують зерно з України, буде опубліковано до кінця минулого тижня, але поки що його немає у вільному доступі.

Публікація анонімного списку змусила багато згаданих у ньому компаній виступати із заявами, які спростовують або підтверджують імпорт українського зерна.

Зі спростуванням виступила Mlekovita Group, яка експортує в Україну молочну продукцію. Bunge Polska заявила, що не імпортувала український ріпак та ріпакову олію, але транспортувала через Польщу кукурудзяний та соняшниковий шрот з України у 2022 році.

Компанія Wipasz підтвердила імпорт української агропродукції для виробництва комбікормів.

«Я купив 83 тис. т зерна з України за чотири роки. Сьогодні я чую від міністра сільського господарства, що це неетично. Я запитую себе, в чому я неетичний? З чого виробляти корм, якщо на ринку немає зерна?», — сказав президент Wipasz Юзеф Вишневський.

А тим часом Польща не зафіксувала випадків, коли транзитна українська агропродукція попри ембарго залишалася б в Польщі. Про це заявив заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама