Україна та Польща ведуть переговори щодо тимчасового припинення двосторонньої торгівлі — Туск

28 лютого 2024 108 0
Україна та Польща ведуть переговори щодо тимчасового припинення двосторонньої торгівлі —  Туск
Depositphotos

Україна та Польща ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону та припинення двосторонньої торгівлі. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, пише RMF24.

За його словами, це буде «тимчасове і болюче для обох сторін рішення». 

«У нас дуже серйозна проблема. Ми є найбільш проукраїнською державою і нацією..., але ми також маємо найбільші проблеми в Європі, які є наслідком російсько-української війни. Ми постійно шукаємо рішення, яке захистить польський ринок від навали дешевої сільськогосподарської продукції», — сказав Дональд Туск на конференції.

Він також зазначив, що готовий приймати жорсткі рішення, коли мова йде про кордон з Україною, завжди консультуючись з Києвом, щоб уникнути непотрібної напруги.

«Але ми повинні знайти довгострокове рішення», — сказав Дональд Туск.

Він також анонсував сільськогосподарський саміт у Варшаві, який відбудеться 29 лютого. Під час нього польський прем'єр зустрінеться з лідерами протестувальників. Переговори з фермерами стосуватимуться «можливих субсидій на зерно та інші заходи, які дозволять якомога швидше продати польське збіжжя». За словами прем'єр-міністра, держава може допомогти із закупівлею, щоб польське зерно було привабливішим за цінами, ніж українське.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus