Агросектор потребує пришвидшеного процесу бронювання працівників

26 березня 2024 1106 0
Агросектор потребує пришвидшеного процесу бронювання працівників
Kurkul.com

В Україні розгортається весняна посівна кампанія. Аграрії 20 областей вже вийшли в поля. Проте в низці регіонів не вистачає кадрів на агропідприємствах.

«В Україні третій рік поспіль триває війна. Внаслідок масової мобілізації агросектор відчуває брак кадрів, адже в сільських місцевостях населення активно мобілізували з перших днів війни. Під час весняної та осінньої посівних кампаній, жнив, коли відбуваються піки виходів у поля, — людей не вистачає. Ми вболіваємо за це питання в контексті нового закону про мобілізацію, де мають бути враховані потреби агробізнесу», — розповів заступник голови ВАР Денис Марчук.

Читати за темою: Нові умови бронювання, або як отримати відстрочку для працівників ФГ

За його словами, бронювання в агросекторі є, але процес займає багато часу, тож аграрії розраховують на пришвидшення процесу.

«Від початку моменту подачі документів до бронювання проходить 1-2 місяці. Відповідно, в цей час людина може бути мобілізована, а на її роботу розраховують на агропідприємстві. В Україні розроблявся проєкт електронного бронювання, яке має займати 1-2 доби. Дуже очікуємо його прийняття», — додав Денис Марчук.

Раніше ми писали про те, які документи необхідні у 2024 році для бронювання працівників.

А також про алгоритм бронювання аграріїв.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus