Реклама

Фермерка з Чернігівщини відмовилась від інших культур на користь органічної гречки

16 травня 2024 109 0
Гречка
Kurkul.comГречка

На Чернігівщині фермерка Тетяна Шанойло вирощує органічну гречку та робить авторський чай з трав за власними рецептами. Про це пише Суспільне.

Сімейною справою — вирощуванням органічної гречки — жінка разом із чоловіком та двома доньками почала з 2012 року. 

«При органічному методі не використовується дуже багато різних обробок. Ну, по-перше, не використовуються мінеральні добрива, різні хімічні засоби обробітку того ж самого зерна і поля чи рослин взагалі потім по листу», — пояснила фермерка.

Чоловік Тетяни наразі воює у лавах ЗСУ. До початку повномасштабної війни вони вирощували на полі до 18 зернових культур, проте зараз зосередились саме на гречці.

«Немає можливості зараз сіяти багато культур, бо це дуже багато часу. Все треба сіяти в різний час і збирати. Тому поки вирішили займатись тільки гречкою. В нас гречане царство зараз», — додала Тетяна Шанойло.

За рік на полі вони можуть виростити та зібрати до двох тонн органічної гречки. Потім все це перебирають вручну, аби відсіяти сміття.

У вільний час фермерка виготовляє авторські чаї з різними травами за власними рецептами. Їх жінка передає на фронт своєму чоловікові та іншим військовим.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама